Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ιδανικό σνακ και γεύμα για το γραφείο

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι απαιτήσεις της εποχής αναγκάζουν πολλούς από εμάς να περνάμε πολλές ώρες στη δουλειά και κατά συνέπεια να μην έχουμε το χρόνο να παρασκευάσουμε τα γεύματα μας από το σπίτι. Κατά συνέπεια πλέον όχι μόνο οι εργασιομανείς καριερίστες άντρες αλλά πλέον και οι γυναίκες καταλήγουν να τρέφονται με γεύματα εκτός σπιτιού ή να περνάνε όλη την εργασιακή μέρα νηστικοί και στη συνέχεια να καταφεύγουν μαζικά σε μεγάλη κατανάλωση θερμίδων.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να οργανώσετε την εργασιακή σας μέρα κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορείτε να εντάξετε και την ισορροπημένη διατροφή μέσα στα πλαίσια αυτής. Μερικές απλές και πρακτικές συμβουλές που δίνονται παρακάτω θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα.
  • Μην ξεχνάτε ποτέ το πρωινό σας. Αποτελεί βασικό ρυθμιστή της όρεξης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και αν δεν προλαβαίνετε να το πάρετε στο σπίτι τότε μπορείτε με το που θα φτάσετε στην εργασία σας να το καταναλώσετε.
  • Παρότι μπορεί ο φόρτος εργασίας να σας κάνει να μην έχετε το αίσθημα της πείνας πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να παίρνετε κάποιο σνακ μεταξύ των γευμάτων σας. Αυτό θα συντελέσει στο να έχετε ενέργεια καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα μειώσει την πείνα σας πριν το κυρίως γεύμα.
  • Προτιμήστε σνακ όπως κράκερ σικάλεως, κριτσίνια σικάλεως, φρούτα, χυμό ή γιαούρτι και αποφύγετε γλυκά, μπισκότα, τσιπς ή συχνή κατανάλωση προϊόντων με ζύμη (όπως τυρόπιτα).
  • Για κυρίως γεύμα στη δουλειά μπορείτε να φτιάξετε ένα τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών, ντομάτα και γαλοπούλα από το προηγούμενο βράδυ και να το φάτε το μεσημέρι της επόμενης ημέρας μαζί με ένα φρούτο ή ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
  • Τις ημέρες που μαγειρεύετε μπορείτε να φτιάχνετε μεγαλύτερες ποσότητες τις  οποίες να φυλάσσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και να τις παίρνετε μαζί σας στη δουλειά τις επόμενες ημέρες.
  • Αν αποφασίσετε να παραγγείλετε, μην αφεθείτε στην ταχυφαγία. Προτιμήστε μια σαλάτα ανάμεικτων λαχανικών με κοτόπουλο- κρέας ή τόνο ή καλαμάκια κοτόπουλο με σαλάτα ή μια μπαγκέτα σικάλεως χωρίς σως ή βούτυρο με λαχανικά, τυρί χαμηλών λιπαρών, αυγό ή κάποιο αλλαντικά χαμηλών λιπαρών.
  • Βάλτε ένα όριο στις παραγγελίες από έξω διότι όσο υγιεινή και αν είνα η επιλογή σας, το σπιτικό φαγητό είναι πάντα πιο ελεγχόμενο ως προς τη θερμιδική του αξία. Καλό θα ήταν να μην παραγγέλνετε φαγητό από έξω περισσότερες από δύο φορές στην εβδομάδα.
  • Μην ξεχνάτε τα καταναλώνετε υγρά και κυρίως νερό κατά τη διάρκεια της εργασιακής σας ημέρας. Ένα μπουκαλάκι πάνω στο γραφείο σας δίπλα στον υπολογιστή θα σας βοηθήσει να θυμάστε ότι πρέπει να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο.
  • Αν έχετε καταναλώσει το ελαφρύ γεύμα στη δουλειά και τα σνακ τότε θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να οδηγηθείτε σε υπερφαγική κρίση το βράδυ και παράλληλα θα έχετε καλύτερα επίπεδα συγκέντρωσης καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα