Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο λόγος που υπάρχουμε σε αυτή την ζωή.

  Μέσα σε αυτό το χάος που ζούμε σήμερα οι περισσότεροι από εμάς χάνουμε την ουσία των πραγμάτων. Γιατί ήρθαμε σε αυτή την ζωή; Πώς πρέπει να ζήσουμε και τι πρέπει να περιμένουμε; Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες οι οποίες στην πραγματικότητα είναι ανούσιες και δίχως κανένα όφελος.Η οικονομική κρίση έκανε και μερικά καλά. Κατάφερε έστω και με το ζόρι να κάνει αρκετούς ανθρώπους να δουν τα πράγματα διαφορετικά.
Πολλοί είναι αυτοί που έχασαν υλικά πράγματα αλλά βρήκαν αληθινούς συντρόφους και φίλους. Οι άνθρωποι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται και οι δυσκολίες των ημερών μας κατάφεραν να δυναμώσουν τους δεσμούς σε αρκετές οικογένειες. Αλίμονο
βέβαια σε αυτούς που νομίζουν πως είναι μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο και πως η περιουσία τους είναι το πάν.
 Ποιος είναι δηλαδή ο σκοπός μας σε αυτή την ζωή; Σίγουρα θα πρέπει να είναι κάτι το οποίο να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να το αποκτήσουν.
 1. Άρα δεν μπορεί να είναι το χρήμα. Άλλοι γεννιούνται πλούσιοι και άλλοι φτωχοί. Άλλοι γίνονται πλούσιοι και άλλοι χάνουν ότι έχουν. Το χρήμα οπότε και ο πλούτος δεν μπορεί να είναι ο σκοπός ενός ανθρώπου. Μπορεί να κάνει την ζωή του ευχάριστη για ένα διάστημα αλλά πέρα από τις βιολογικές του ανάγκες δεν τον ωφελεί. Το αντίθετο θα λέγαμε. Λίγοι είναι οι πλούσιοι που έζησαν μακάρια ζωή μέχρι τον θάνατο τους. Οι περισσότεροι είχαν άσχημο τέλος.
  2.Δεν μπορεί να είναι η δόξα. Δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι να δοξαστούν για τα κατορθώματα τους. Άλλοι θα μείνουν στην Ιστορία και άλλοι στην αφάνεια. Άρα ούτε η δόξα μπορεί να είναι ο σκοπός ενός ανθρώπου καθώς δεν είναι εφικτό από όλους.
3. Δεν μπορεί να είναι η γνώση. Στην σημερινή κοινωνία δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ευκαιρίες για μόρφωση. Και ακόμα και αν κάποιος διαπρέψει σε ένα κομμάτι των επιστήμων είναι αδύνατο να μπορέσει να γίνει γνώστης των πάντων. Έτσι τα εφόδια που θα αποκτήσει κάποιος στην ζωή του θα τον βοηθήσουν στην πορεία του σε αυτόν τον κόσμο αλλά δεν μπορεί να είναι αυτός ο σκοπός της ζωής του .
4. Δεν μπορεί να είναι η καλοπέραση και οι κοσμικότητες. Γιατί δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό όφελος από το να είσαι κοσμικός ή να κυνηγάς μόνο τις απολαύσεις. Χώρια που δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να φτάσουν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα για διάφορους λόγους (φτώχεια,έλλειψη γνωριμιών, περιθωριοποίηση κτλπ).


Τότε τι; Για ποιόν λόγο ήρθαμε εδώ; Για να ταλαιπωρούμαστε μόνο; Όχι. Πριν από αρκετά χρόνια διάβασα σε μια έρευνα μου ένα βιβλίο ψυχολογίας το οποίο έλεγε το εξής απλό. Κάθε άνθρωπος από την στιγμή που θα βγει από την κοιλιά της μητέρας του είναι σαν ένα μαγνητόφωνο. Καταγράφει τα πάντα στο μυαλό του μέχρι και το δευτερόλεπτο που θα πεθάνει. Δεν έχει σημασία αν εμείς δεν θυμόμαστε το κάθε δευτερόλεπτο που ζήσαμε (αυτό γίνεται για να ξεκουράζεται ο εγκέφαλος μας) οι πληροφορίες όμως υπάρχουν. Οι ψυχολόγοι έκαναν ένα απλό πείραμα ,διεγείροντας σε διαφορετικά σημεία τον εγκέφαλο εθελοντών κατάφεραν να τους κάνουν να θυμηθούν βιώματα και εμπειρίες που είχαν ξεχάσει! Μπορούσαν να θυμηθούν ακόμα και μυρωδιές και θερμοκρασίες με κάθε λεπτομέρεια. Απλά ο ανθρώπινος εγκέφαλος βάζει στο ντουλάπι τις περισσότερες αναμνήσεις μας για να μην κουράζεται. Έτσι ο άνθρωπος σαν μαγνητόφωνο καταγράφει τα πάντα σε όλη του την ζωή.
    Στην ουσία ο σκοπός της ζωής μας είναι η ψυχή μας. Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Αυτή είναι η μοναδική περιουσία του κάθε ανθρώπου . Τον σκοπό αυτό μπορούν όλοι οι άνθρωποι να τον επιτύχουν είτε φτωχοί ή πλούσιοι , αγράμματοι και μορφωμένοι. Αρκεί να θελήσουν οι ίδιοι να ζήσουν χριστιανικά , πνευματικά και με αγάπη προς τον πλησίον τους. Μην ξεχνάτε πως το μαγνητόφωνο του κάθε ανθρώπου συνεχίζει να γράφει και αφήνει το αποτύπωμα του στην κάθε ψυχή.  Στο τέλος θα φανεί ποιανού η ψυχή μαύρισε επειδή στην ζωή του κυνηγούσε  μόνο το χρήμα , την δόξα , τον πλούτο και τις κοσμικότητες αλλά και ποιανού έγινε λευκή σαν το χιόνι γιατί βοήθησε και τον εαυτό του και όσες άλλες ψυχές μπόρεσε.


Το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους απελπίζονται με την ελπίδα πως θα δούνε τα πράγματα και λίγο διαφορετικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα