Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7 τροφές που σου κόβουν τις λιγούρες

Όλο θες να μείνεις πιστή στη δίαιτά σου, αλλά όλο σου χτυπάει την πόρτα μια λιγούρα με τέτοια δύναμη που δεν μπορείς να αντισταθείς. Οι πιο πρόσφατες έρευνες έρχονται να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση και να σου προτείνουν 7 τροφές μάλαμα που και τις λιγούρες κόβουν και το λίπος σε βοηθάνε να κάψεις. Δεν είναι πως δεν τις έχεις ακούσει ξανά, αλλάτώρα καταλαβαίνεις πως ακριβώς σε βοηθάνε!

Νούμερο 1: Μήλα τα θαυματουργά:
Η αξία του μήλου στη συνολική υγεία μας, πολλές φορές έχει μελετηθεί και πιστοποιηθεί. Άλλωστε, όλα τα φρούτα και λαχανικά, θεωρούνται χορταστικά αφού περιέχουν μπόλικο νερό, αέρα και φυτικές ίνες! Όμως, η έρευνες δείχνουν πως τα μήλα αποτελούν ένα δυναμικό τρόφιμο για εσένα που θες να χάσεις βάρος. Μόλις γίνει η πέψη του μήλου, ο οργανισμός παράγει την ορμόνη GLP-1 η οποία φαίνεται πως έχει το ρόλο να στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο και να τον πείθει πως έχει χορτάσει!
Πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε τα άτομα εκείνοι που έτρωγαν ένα μήλο πριν από κάθε μεγάλο γεύμα, κατανάλωναν τελικά 15% λιγότερες θερμίδες
Τιπ: κατανάλωσε ένα μεσαίου μεγέθους μήλο, 15 λεπτά πριν τα βασικά σου γεύματα.

Νούμερο 2. Κόκκινες πιπεριές:
Εννοείται πως πρέπει να ιδρώσεις για να κάψεις τα λίπη. Δεν χρειάζεται βέβαια να ιδρώσεις στο γυμναστήριο αφού πρόσφατη έρευνα έδειξε πως μισό κουταλάκι ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς αρκεί για να σου κόψει την όρεξη (κι ας ιδρώσεις από την κάψα της).
Ερευνητές ανακάλυψαν πως η καψακίνη, η ουσία που δίνει στην πιπεριά την ένταση στη γεύση, μειώνει το αίσθημα πείνας ενώ αυξάνει παράλληλα τα επίπεδα ενέργειας. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα, την ενέργεια που παίρνεις από την πιπεριά, δεν την παίρνεις από ένα κοινό συμπλήρωμα διατροφής (που κοστίζει περισσότερο). Αν μάλιστα, δεν προτιμάς τα καυτερά, μια αλλαγή στη συνήθειά σου θα μειώσει ακόμα περισσότερο την όρεξή σου, ειδικά για τις παχυντικές, πολύ γλυκές ή πολύ αλμυρές τροφές.
Τιπ: προτίμησε την φρέσκια κόκκινη πιπεριά και όχι αυτή σε σκόνη γιατί περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα καψακίνης.

Νούμερο 3. Πράσινο Τσάι:
Σύμφωνα με το American Journal of Clinical Nutrition, οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού, όχι μόνο σε βοηθούν να καις περισσότερες θερμίδες αλλά το κάνουν σε μισό χρόνο. Πιες 3 - 6 φλιτζανάκια πράσινου τσαγιού και αύξησε το ρυθμό καύσης του περιττού λίπους στο σώμα σου κατά 40%. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο συνδυασμό καφεΐνης και φλαβονοειδών στο τσάι, είτε είναι κρύο, είτε ζεστό. Το πράσινο τσάι, περιέχει και συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά που έχουν επίδραση στην ορμόνη Λεπτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της όρεξης.
Τιπ: αντικατάστασε τα αναψυκτικά με τσάι, και δες άμεσα τη διαφορά στης σιλουέτα σου.

Νούμερο 4. Αυγουλάκια:
Η ποιότητα της πρωτεΐνης που περιέχουν τα αυγά είναι η δεύτερη υψηλότερη σε σχέση με όλα τα τρόφιμα (μετά το μητρικό γάλα) και σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα αυτή η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με το Journal Of the American College of Nutrition, η κατανάλωση 2 αυγών σε ομελέτα για πρωινό, έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες για όλη την υπόλοιπη ημέρα και συγκεκριμένα για τις επόμενες 36 ώρες!!!


Νούμερο 5: Λεμόνια
Τα λεμόνια περιέχουν πηκτίνη, ένα φυσικό οξικό πολυσακχαρίτη, που απορροφά το λίπος προτού αποθηκευτεί από το σώμα ενώ επιβραδύνει την πέψη για να αισθάνεσαι χορτάτη για περισσότερο.
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως τα οξέα του λεμονιού και η πηκτίνη, βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης ζάχαρης μετά από κάθε γεύμα και έτσι αποφεύγεις και την εμφάνισης των ξαφνικών λιγούρων (που προκύπτουν από αυτές ακριβώς τις αυξομειώσει του σακχάρου στο αίμα). Ταυτόχρονα, η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή καρνιτίνης, ενός αμινοξέος που βοηθά το σώμα να συνεχίζει να καίει λίπος. Έρευνες του πανεπιστημίου Arizona State ανακάλυψαν πως άτομα με επάρκεια σε βιταμίνη C έκαιγαν 30% περισσότερες θερμίδες κατά την άσκηση σε σχέση με εκείνους που τους έλειπε βιταμίνη C..
Tιπ: Προσπάθησε να πίνεις ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού κάθε πρωί και βράδυ και γενικά να στύψεις λεμόνι πάνω από τις σαλάτες σου

Νούμερο 6. Σκορδάκι:
Ερευνητές στο Ισραήλ ανακάλυψαν πως το σκόρδο, όχι μόνο μας βοηθά α μην παίρνουμε βάρος αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια κιλών. Τούτο οφείλεται στην αλισίνη, μια ισχυρή και αντιβακτηριδιακή ένωση στην οποία οφείλεται και η μυρωδιά του σκόρδου. Απ' ότι φαίνεται, η μυρωδιά αυτή, που φτάνει στον εγκέφαλο, δίνει το μήνυμα μείωσης της όρεξης. Ταυτόχρονα, το σκόρδο συμβάλει στην τόνωση του νευρικού συστήματος και την απελευθέρωση ορμονών όπως η αδρεναλίνη, η οποία μπορεί να επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό, έτσι ώστε να καις περισσότερες θερμίδες.

Νούμερο 7. Κανέλα:
Μια σκανδιναβική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε πως όταν οι εθελοντές κατανάλωναν πουτίγκα ρυζιού με 3 γραμμάρια κανέλας, παρήγαγαν λιγότερη ινσουλίνη μετά από κάθε γεύμα. Κι επειδή η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που μετατρέπει την υπερβολική ζάχαρη σε λίπος, το οποίο μεταφράζεται σε μείωση της πρόσληψης παραπανίσιων κιλών. Ταυτόχρονα, η κανέλα κρατά επιβραδύνει το ρυθμό που νιώθεις το στομάχι σου άδειο, πράγμα που σημαίνει πως νιώθεις χορτάτη για περισσότερο.
Tιπ: πασπάλισε φρούτα, δημητριακά, το γιαουρτάκι σου και τον καφέ με κανέλα και νιώσε χορτάτη για περισσότερο.


Συμφωνώ με όλα,εκτός του ότι πρέπει να ιδρώσεις για να κάψεις τα λίπη.Το λίπος δε φεύγει ποτέ μέσω του ιδρώτα-αυτό είναι ένας μύθος.Μέσω ιδρώτα χάνεις υγρά-νερό και μόνο.
Να προσθέσω επίσης,ότι οι τροφές που αποδεδειγμένα μας χορταίνουν πιο πολύ είναι :
-πρωτείνες ζωικές(λευκά κρέατα,αυγά,τυρί cottage,γαλακτοκομικά,ψάρια)
σόγια και
πρωτείνες φυτικές (παστέλι,μπρόκολο κ.α)
-σύνθετοι υδατάνθρακες ή αλλιώς χαμηλόυ γλυκαιμικού δείκτη(προτιμάμε πάντα τα μαύρα-ψωμί,αλεύρι,ρύζι,μακαρόνια κλπ.)
-φυτικές ίνες(σαλάτες και πράσινο γενικότερα)
Εκτός του ότι μας χορταίνουν πιο πολύ,είναι τροφές με πολλά θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες,για αυτό και χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε διατροφές και δίαιτες.
womenonly.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα