Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ "DURACEL" KAΘΕ ΜΕΡΑ


Μήπως νιώθετε συχνά ατονία και κούραση; Μήπως γυρίζοντας από τη δουλειά δεν έχετε όρεξη για τίποτα; Η έλλειψη ενέργειας είναι συχνό φαινόμενο στις μέρες μας και ο κύριος υπαίτιος είναι η λάθος διατροφή. Μία ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για να είμαστε υγιείς και να νιώθουμε πάντα ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια!


Για να δούμε τι χρειάζεται να κάνετε για να καταπολεμήσετε την ατονία και την κούραση:

1. Να τρώτε σε συγκεκριμένες ώρες
Αν τα γεύματά σας είναι προγραμματισμένα σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας και δεν τα παραλείπετε, ο οργανισμός «μαθαίνει» να διαχειρίζεται σωστά την ενέργεια που του δίνετε. Το βιολογικό ρολόι προγραμματίζεται έτσι ώστε να διαχειρίζεται το αίσθημα της πείνας σωστά και χρησιμοποιεί την ενέργεια με τέτοιον τρόπο ώστε να μην νιώθετε κουρασμένοι μέχρι το επόμενο γεύμα. Αυτό σημαίνει πως θα μειωθεί το αίσθημα της πείνας που νιώθετε ανάμεσα στα γεύματα και έτσι θα σταματήσει το αλόγιστο «τσιμπολόγημα» πριν το φαγητό σας.

2. Μην ξεχνάτε τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών!
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μέσω της διατροφής τους περισσότερο αλάτι αλλά και περισσότερα σάγχαρα και λιπαρά από όσα χρειάζονται. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, συστατικά απαραίτητα για να λειτουργεί σωστά το σώμα μας. Προσπαθήστε να εντάξετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά στη διατροφή σας.

3. Μην παραλείπετε το πρωινό
Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό. Το πρωινό θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας και θα εξαλείψει την κούραση και την ατονία.

4. Πείτε όχι στην ζάχαρη
Προσπαθήστε να μειώσετε την ζάχαρη στη διατροφή σας, καθώς σας δίνει ενέργεια για μικρό χρονικό διάστημα και μετά από λίγο ξεμένετε από ενέργεια νιώθοντας κουρασμένοι και πεινασμένοι!

5. Πείτε ναι στους υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες είναι ένα απαραίτητο και σημαντικό κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Είναι η Νο1 πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αποτελούν το 1/3 της συνολικής διατροφής σας καθημερινά, ώστε να μην ξεμένετε ποτέ από ενέργεια! Να προτιμάτε τους σύνθετους υδατάνθρακες, αλλά και τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, καθώς αποδεσμέυουν σταδιακά την ενέργεια στο σώμα και μας κρατάνε χορτάτους για περισσότερη ώρα.

6. Προσοχή στο αλκοόλ
Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και αυτό μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι και «πεσμένοι». Και δεν είναι μόνο αυτό! Το αλκοόλ μας παχαίνει! Γι’αυτό λοιπόν μειώστε το και φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό ώστε το σώμα σας να είναι πάντα ενυδατωμένο!

Πηγή: 5tinimera.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα