Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

TEST ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

"Τεστ του καθρέφτη είναι η δοκιμασία που έχει σκοπό να ελέγξει κατά πόσο το υποκείμενο έχει αυτοσυνείδηση" έλεγε ο επιστήμονας Gordon G. Gallup για τα ζώα που έχουν την νοημοσύνη να αντιλαμβάνονται το είδωλό τους σε έναν καθρέφτη.

 
Μήπως όμως το ίδιο ισχύει και για τα δύο φύλα; Όταν μια γυναίκα στέκεται στον καθρέφτη παρατηρεί "πόντο - πόντο" όλες τις ατέλειες που έχει σε πρόσωπο και σώμα. Πέφτει σε "μαύρη" κατάθλιψη και ξεκινά το..."χτίσιμο". Από το μακιγιάζ, μέχρι το διακριτικό παρεό γύρω από το μαγιό για να κρύψει τα κιλάκια στον ποπό.

 
Ένας άνδρας πάλι, έχει εντελώς αντίθετη αντιμετώπιση. "Φτου σου αγόρι μου! Τι κούκλος είσαι εσύ!" θα πει από μέσα του ή ακόμη και φωναχτά για να τον ακούσεις. Αν μάλιστα έχει και στρογγυλή κοιλίτσα θα την εκθειάσει και αυτή δεόντος. Πόσες φορές δεν μας έχεις ακούσει να λέμε "η κοιλιά είναι αρχοντιά";

 
Ας βρούμε τη χρυσή τομή

 
Για να σε έχω επιλέξει, το έχω κάνει γιατί έχω βρει σε σένα αυτό το κάτι που μου αρέσει. Κι αν παραδεχθούμε την αιώνια γυναικεία κατηγορία πως είμαστε ρηχοί και επιφανειακοί, τότε αυτό θα πρέπει να σου τονώνει την αυτοπεποίθηση. Αν, δηλαδή, το μόνο που ενδιαφέρει τον άνδρα είναι η εξωτερική εμφάνιση, τότε για να είμαι μαζί σου, σε γουστάρω και δεν με ενοχλούν οι όποιες ατέλειές σου: υπαρκτές ή μη!

 
Σύμφωνα με έρευνα το 73% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι η ανασφάλεια για το σώμα τους δημιουργεί πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή. Δεν είναι κρίμα να καταστρέφεις την πιθανότητα ενός καλού και αναζωογονητικού σεξ;

 
Γι' αυτό απόλαυσε την σχέση σου, χωρίς να καταστρέφεις τις τρυφερές μας στιγμές με ανασφάλειες για την εμφάνισή σου. Εντάξει δεν είπα να μην περιποιείσαι τον εαυτό σου. Αλλά αν θέλεις την άποψη ενός άνδρα, καλό θα ήταν να το κάνεις με ευχαρίστηση και όχι με ενοχή. Έχω δει γυναίκες που αντί να τους απασχολούν οι ατέλειες, έχουν έναν "αέρα" που τραβάει τα βλέμματα κι ας μην είναι μοντέλα.

 
Ανδρική Αυτοκριτική
Αντίστοιχα θα πρέπει κι εμείς να "κατεβούμε από το καλάμι"! Δεν μπορεί να είμαι απεριποίητος και να έχω την εντύπωση πως "φέρνω" στον Brad Pitt. Και φυσικά, εφόσον δεν είμαι ο Brad Pitt (που δεν είναι απαραίτητα κακό), δεν είναι δυνατό να συμβιβάζομαι μόνο με μια Angelina Jolie, άντε μια Jennifer Anniston. Ίσως πρέπει να χαμηλώσω κι εγώ το βλέμμα.
Πηγή: www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου