Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ

Κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε να ειπωθούν μπορείς να τα εκφράσεις με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα:

Τι δεν πρέπει να πεις για την εμφάνιστη κάποιου.

ΜΗΝ ΠΕΙΣ: “Φαίνεσαι κουρασμένη.”
ΓΙΑΤΙ: Υπονοείς ότι δεν φαίνεται καθόλου καλά.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΕΣ: “Eίναι όλα καλά?” Συνήθως μπερδεύουμε το σχόλιο κουρασμένη για αυτό απλά απόφυγε το και ρώτησε για να δείξεις το ενδιαφέρον σου χωρίς να προσβάλεις.

ΜΗΝ ΠΕΙΣ: “Ποπό, πόσα κιλά έχεις χάσει!.”
ΓΙΑΤΙ: Θα του περάσεις το μύνημα έμμεσα ότι η εμφάνισή του ήταν αποκρουστική.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΕΣ: “Φαίνεσαι απίθανη?”  Και τίποτα άλλο. Και αν είσαι περίεργη για το πως κατάφερε να χάσει αυτά τα κιλά... ρώτα  "Ποιό είναι το μυστικό σου;"

ΜΗΝ ΠΕΙΣ: “Φαίνεσαι καλά για την ηλικία σου.”
ΓΙΑΤΙ: Είναι μεγάλη αγένεια. Είναι σαν να λές "Κρατιέσαι καλά - σε σύγκριση με όλους τους άλλους ηλικιωμένους. Είναι φανταστικό που έχεις όλα τα δόντια σου".
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΕΣ: “Φαίνεσαι υπέροχη?”

ΜΗΝ ΠΕΙΣ: “Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φορέσω αυτό.”
ΓΙΑΤΙ: Θα μπορούσε να παρεξηγηθεί σαν κριτική. ("Δεν θα μπορούσα να το φορέσω γιατί είναι τόσο χάλια"
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΕΣ: “Σου πάει τόσο πολύ!"  ή ακόμα καλύτερα "Δεν θα μπορούσα ποτέ να φορέσω κάτι τέτοιο γιατί δεν έχω το υπέροχο σου σώμα"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα