Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ


1.Κατανάλωση πρωινού.
Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας αρκετά άτομα  αγνοούν την κατανάλωση πρωινού ενώ σε
ορισμένες περιπτώσεις δέν καταναλώνουν ούτε μεσημεριανό με αποτέλεσμα να τρώνε ένα κύριο γεύμα το βράδυ το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε θερμίδες.  Η κατανάλωση πρωινού αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω του ότι οι καύσεις ξεκινούν απο το πρωί ενώ προκαλεί μικρότερη κατανάλωση ποσοτήτας φαγητού το μεσημέρι.

2.Προσοχή στους πολλούς συνδυασμούς τροφίμων.
Για ευκολότερη απώλεια κιλών θα πρέπει να μειώσουμε τα πολλά συνοδευτικά με το κύριο μας γεύμα. Οι θερμίδες π.χ σε μια μερίδα όσπρια διπλασιάζονται εάν τα όσπρια σερβίρονται με ψωμί , τόνο και ελιές.  Όσο πιο απλά είναι τα γεύματα μας τόσο λιγότερες θερμίδες καταναλώνουμε.
3.Προσοχή στα ροφήματα μας.
Αν καταναλώνουμε πολλά ροφήματα όπως καφέδες, αναψυκτικά κλπ θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις θερμίδες που μας προσφέρουν. Ένα ποτήρι  χυμός έχει διπλάσιες θερμίδες απο ένα μικρό φρούτο ενώ τα αναψυκτικά έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και θα πρέπει να προτιμάμε τις light επιλογές. Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και με τους καφέδες που καταναλώνουμε.  Ένας καφές όλο  (πλήρες) γάλα με 1 κουταλάκι  ζάχαρη περιέχει 165 θερμίδες ενώ ενας καφές με ½ φλ άπαχο γάλα,  ½ φλ νερό και χωρίς ζάχαρη περιέχει μόνο 45 θερμίδες.
4.Αποφυγή μεγάλων γευμάτων το βράδυ.
Το κύριο γεύμα της ημέρας θα πρέπει να καταναλώνεται το μεσημέρι και το βράδυ να τρώμε κάτι ελαφρύ ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε τα νυχτερινά σνάκς. Το τελευταίο γεύμα της μέρας θα πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστο 3 ώρες πρό του ύπνου για να γίνεται καλή χώνεψη.
5.Προγραμματισμός Διατροφής
Η έλλειψη διατροφικού προγραμματισμού είναι ένας απο τους  λόγους που προκαλεί την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων.  Εάν γνωρίζουμε απο πρίν τι θα φάμε μπορούμε να καταναλώνουμε ένα γεύμα υγιεινό με λίγες θερμίδες, εάν όμως περιμένουμε να φάμε όταν πεινάσουμε χωρίς να έχουμε σκεφτεί απο πρίν τι θα φάμε συνήθως θα προτιμήσουμε εύκολες λύσεις  π.χ φαγητά απο ταχυφαγία (fast food) που συχνά είναι αυξημένα σε θερμίδες.
6.Αύξηση φυσικής άσκησης
Αν οργανώσουμε το χρόνο μας και βρούμε κάποια μορφή άσκησης που μας αρέσει και ασκούμαστε συχνά τότε θα δούμε μεγάλες αλλαγές στη μορφολογία του σώματός μας και θα έχουμε ευκολότερη απώλεια κιλών. Πλέον υπάρχουν πολλά είδη φυσικής άσκησης όπως προγράμματα σε γυμναστήρια, πιλάτες, χορός, τραμπολίνο, πολεμικές τέχνες κλπ.
7.Προσοχή στον τρόπο μαγειρέματος των τροφίμων.
Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε τα τηγανητά είναι ό,τι χειρότερο για την σιλουέτα οπόταν προτιμάμε για κατανάλωση άπαχα κρεατικά, πουλερικά, ψάρι  μαγειρεμένα στη σχάρα ή βραστά όπως επίσης προσέχουμε γενικά την ποσότητα λαδιού που βάζουμε μέσα στα τρόφιμά μας. 1 κουταλιά λαδιού έχει 120 θερμίδες.
8.Προτιμάμε προϊόντα ολικής άλεσης.
Αν και τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν τις ίδιες θερμίδες με τα επεξεργασμένα αντίστοιχα προϊόντα  οι φυτικές ίνες κρατούν σε καλύτερη ισορροπία την γλυκόζη αίματος και μας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού μειώνοντας έτσι την αίσθηση της πείνας.
9.Απομάκρυνση των  διατροφικών πειρασμών.
Αποφεύγουμε να έχουμε σπίτι προιόντα στα οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε π.χ ξηροί καρποί, πατατάκια και σοκολάτες.  Προτιμάμε σνάκ χαμηλά σε θερμίδες όπως γιαουρτάκια και φρούτα.
10.Αλλαγή τρόπου σκέψης.
Η διατροφή και η ψυχολογία σε αρκετές περιπτώσεις είναι αλληλένδετες. Ορισμένα άτομα νιώθουν ότι είναι δέσμιοι του φαγητού και αντί να τρώνε για επιβίωση τρώνε είτε γιατί είναι στεναχωρημένοι, είτε γιατί υποσυνείδητα έχουν μάθει να ζούν με κάποια συγκεκριμένα κιλά και σαμποτάρουν απο μόνοι τους την προσπάθειά τους για απώλεια κιλών.  Οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο διατροφής θα πρέπει να θεωρείται σαν επιβράβευση και όχι σαν τιμωρία. Επίσης αρκετοί αρνούνται να κάνουν αλλαγές στη διατροφή τους γιατί έχουν μάθει να τρώνε με ένα συγκεκριμένο τρόπο π. χ τα τρόφιμα που καταναλώνουν πρέπει να περιέχει πολύ λάδι. Όλα είναι θέμα συνήθειας γιαυτό πρέπει να τολμήσουμε να αλλάξουμε τη διατροφή μας με υγιεινές επιλογές και να είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.
easyeducationcyprus.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα