Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΖΥΓΑΡΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!


Αν θέλεις να χάσεις κιλά, δεν αρκεί η άσκηση και η σωστή διατροφή. Το μυστικό είναι να κάνεις σύμμαχό σου τη... ζυγαριά. Διάβασε πώς θα το καταφέρεις.
Για πολλά χρόνια, οι ειδικοί υποστήριζαν ότι αν θες να χάσεις κιλά, πρέπει να πετάξεις τη ζυγαριά σου.
Ομολογουμένως, αυτή είναι μια καλή συμβουλή για τις γυναίκες που επηρεάζονται εύκολα από τη δυσκολία-αποτυχία στην απώλεια κιλών: Όσο ο δείκτης της ζυγαριάς μειώνεται, η ψυχολογία ανεβαίνει. Αν όμως ο δείκτης κολλήσει, τότε αυτό μπορεί να χαλάσει όλη την ημέρα τους.
Ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία; Σου έχουμε (καλά) νέα!
Ήρθε η ώρα να ισορροπήσεις τη σχέση σου με τη ζυγαριά σου. Κι αυτό γιατί, νέες έρευνες δείχνουν ότι η ζυγαριά του σπιτιού σου είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία όχι μόνο για να χάσεις κιλά αλλά και για να εμποδίσεις την αύξηση του βάρους του. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το Διαιτολογικό Ινστιτούτο, το 75% των αντρών και γυναικών που έχουν χάσει πάνω από 20 κιλά,
είχαν ζυγαριά στο μπάνιο τους και μέτραγαν το βάρος τους μία φορά την εβδομάδα. Θέλεις να βάλεις τα παραπάνω σε πράξη; Σου παρουσιάζουμε 5 απίστευτες αλήθειες που θα σε πείσουν να δεις τη ζυγαριά με θετικό μάτι και να τη χρησιμοποιείς υπέρ σου.
Αλήθεια 1η
Όσο συχνότερα ζυγίζεσαι τόσο ευκολότερα χάνεις
Αν... κλείνεις τα μάτια σου και δεν δίνεις σημασία στα κιλά σου, δεν σημαίνει και ότι θα τα εξαφανίσεις ή θα τα χάσεις. Σε μια έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα, όσοι ζυγίζονταν κάθε ημέρα, έχασαν τα διπλάσια κιλά σε σχέση με αυτούς που ζυγίζονταν μόλις μία φορά την εβδομάδα. Πού οφείλεται αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συνέβη διότι το πρώτο γκρουπ μπορούσε, με την καθημερινή μέτρηση, να έχει -ανά πάσα στιγμή-συναίσθηση του πραγματικού του βάρους.
Επιπλέον, παρά τη γενική αντίληψη ότι δίνοντας τόση σημασία στα κιλά σου κάθε ημέρα μπορείς να... ρίξεις την ψυχολογία σου, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ουσιαστικά γίνεται το αντίθετο: η καθημερινή καταγραφή βελτιώνει τη διάθεση.
Tip: Προσπάθησε να ζυγίζεσαι καθημερινά ή -έστω- ανά δύο ημέρες.
Αλήθεια 2η 
Τα φτηνότερα μοντέλα είναι (συχνά) καλύτερα
Μπορείς να ξοδέψεις εκατοντάδες ευρώ στην αγορά μιας ζυγαριάς. Για παράδειγμα, στην αγορά υπάρχουν μοντέλα που καταμετρούν ακόμα και το σωματικό σου λίπος μέσα από μαθηματικές εξισώσεις. Βέβαια, το ακριβό δεν σημαίνει ότι είναι και το κατάλληλο. «Προσπάθησε να αποφεύγεις ζυγαριές που μετράνε το σωματικό σου λίπος διότι δεν είναι απόλυτα αξιόπιστες», συνιστούν οι επιστήμονες. Αυτές οι ζυγαριές επηρεάζονται εύκολα από διάφορους παράγοντες, όπως την ποσότητα των υγρών που έχεις πιει, αν έχεις γυμναστεί, ακόμα και από την ημέρα του κύκλου που είσαι. Καλύτερα, λοιπόν, να τις αποφύγεις παρά να προσθέσεις ένα ακόμα μπελά πάνω από το κεφάλι σου.
Tip: Φρόντισε να αγοράσεις μια ψηφιακή ζυγαριά. Προτίμησε ένα μοντέλο που δείχνει το αποτέλεσμα ανά μισό κιλό.
Αλήθεια 3η 
Μπορείς να χάσεις πόντους χωρίς να έχεις χάσει κιλά
Στα πλαίσια μιας πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, οι γυναίκες άνω των 50 ετών ακολούθησαν προπόνηση με ποδήλατο για 12 εβδομάδες και μια συγκεκριμένη διατροφή ώστε να μη χάσουν βάρος. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν μόνο μισό κιλό αλλά και να «κατέβουν» 2 νούμερα στο παντελόνι τους. Αυτό συνέβη διότι... άλλαξαν το σώμα τους προσθέτοντας περισσότερη μυϊκή μάζα και χάνοντας λίπος. Μπορεί οι μύες να ζυγίζουν πιο πολύ από το λίπος, αλλά αυτό το βάρος είναι «καλό», κάτι που η ζυγαριά δεν μπορεί να το υπολογίσει. Οπότε, αν διαπιστώσεις πως ο δείκτης της ζυγαριάς σου έχει κολλήσει, μην απογοητεύεσαι. Αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις χάσει βάρος.
Tip: Παρατήρησε την  περιφέρεια της κοιλιάς και των γοφών σου. Αυτός είναι ο καλύτερος και ακριβέστερος τρόπος για να  καταλάβεις αν χάνεις λίπος και κατά πόσο αλλάζει το σώμα σου. Επίσης, μεγάλη σημασία έχουν τα ρούχα που φοράς: αν αρχίσουν και σου φαίνονται μεγάλα και... χουχουλιάρικα, τότε είσαι σε καλό δρόμο.
Αλήθεια 4η 
Το βάρος σου αυξομειώνεται μέσα σε 24 ώρες

Παρά την κοινή πεποίθηση ότι το φαγητό είναι ο βασικός «ένοχος» για τα επιπλέον κιλά, θα θέλαμε να σου αποκαλύψουμε μια μεγάλη αλήθεια: ένας ακόμα αντίπαλος της ζυγαριάς σου -παρότι είναι παροδικός- είναι τα... υγρά που καταναλώνεις. Μπορεί οι θερμίδες που περιέχουν να μην είναι πολλές, αλλά αν έχεις πιει ένα ποτό και ανέβεις στη ζυγαριά τότε μπορεί να έχεις επιβαρυνθεί -έστω και στιγμιαία- με 2-3 κιλά. Και επειδή τα υγρά υπάρχουν μέσα σε όλες τις τροφές (ή τουλάχιστον στις περισσότερες), καλό είναι πριν ζυγιστείς να δοκιμάσεις να έχεις επισκεφτεί πρώτα την τουαλέτα. Τα υγρά «χρησιμοποιούνται» από τον οργανισμό σου ακόμα και όταν απλά αναπνέεις και ιδρώνεις. Αν παρατηρείς καθημερινές αλλαγές στο βάρος σου, τότε η πιθανή εξήγηση είναι η έντονη ενυδάτωση που έχεις προσφέρει στον οργανισμό σου ή ακόμα κάποια κατακράτηση υγρών λόγω περιόδου. Σου υπενθυμίζουμε όμως ότι αυτά τα κιλά είναι παροδικά. Καταλήγουμε λοιπόν στο εύλογο συμπέρασμα: Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να μην προσθέτεις θερμίδες στα γεύματά σου. Να θυμάσαι: 100 θερμίδες παραπάνω σε κάθε γεύμα μπορεί να σου προσθέσουν 10 κιλά το χρόνο.
Tip: Φρόντισε να ζυγίζεσαι κάθε πρωί. Φρόντισε μάλιστα, αυτή η συνήθεια να είναι η πρώτη μετά το ξύπνημά σου και αφού... επισκεφτείς την τουαλέτα ώστε να μην επηρεάζεται η μέτρηση από τα περιττά υγρά. Καλό είναι να καταγράφεις τα αποτελέσματα. Μπορεί σε κάθε μέτρηση να παρατηρείς αυξομειώσεις, αυτό όμως που μετράει είναι το μηνιαίο αποτέλεσμα. Αν βλέπεις ότι οι μετρήσεις έχουν ανοδική τάση, τότε πρέπει να λάβεις πιο σοβαρά μέτρα.
Αλήθεια 5η 
Πρόσεχε πού αποθηκεύεις τη ζυγαριά σου
Το πάτωμα του μπάνιου είναι το καταλληλότερο αποθηκευτικό σημείο. Με μία βασική προϋπόθεση όμως: Αν η επιφάνειά του παρουσιάζει «ανομοιομορφίες» και μεγάλη κλίση, τότε επηρεάζεται το αποτέλεσμα. Επίσης πρέπει να προσέχεις, ώστε να μην τοποθετείς τη ζυγαριά πάνω σε χαλάκι διότι έτσι μπορεί να απορροφήσει μέρος του σωματικού σου βάρους και να σε αποπροσανατολίσει. Προτίμησε λοιπόν ένα σταθερό, ομοιόμορφο έδαφος και προσπάθησε να μη μετακινείς τη ζυγαριά σου συνεχώς.
Tip: Ζυγίσου στο ίδιο σημείο κάθε ημέρα. Είναι η πιο αντικειμενική μέτρηση, καθώς μειώνεις τους παράγοντες που «ξεγελάνε» τη ζυγαριά. Όσο πιο «σκληρή» είναι η επιφάνεια τόσο καλύτερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα