Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Επιλέξτε τον τρόπο που ταιριάζει στο δικό σας τύπο επιδερµίδας και στις ανάγκες σας. Ξυράφια, κρέμα ή κερί; Η επιλογή είναι δική σας!

Ξυράφια
Πρόκειται για την πιο γρήγορη και εύκολη λύση και ενδείκνυται ιδιαίτερα για την περιοχή των ποδιών και της µασχάλης. Πριν ξεκινήσετε βρέξτε την περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε µε ζεστό νερό που µαλακώνει το δέρµα και βοηθά να ανασηκωθούν οι τρίχες. Κάντε το µε φορά ίδια µε αυτήν που φυτρώνουν οι τρίχες και στη συνέχεια επαναλάβετε από την αντίθετη κατεύθυνση. Ολοκληρώστε τη διαδικασία σκουπίζοντας απαλά την επιφάνεια µε µια πετσέτα και ξεβγάζοντας µε άφθονο κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να καθυστερήσετε την επανεµφάνιση των τριχών. Στο τέλος χρησιµοποιήστε ενυδατική λοσιόν για να περιορίσετε τους ερεθισµούς.

Κρέμα

Η αποτρίχωση µε κρέµα γίνεται εύκολα και γρήγορα. Εφαρµόστε το προϊόν στο δέρµα µε την ειδική σπάτουλα που θα βρείτε στη συσκευασία και περιµένετε 3 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε και ξεπλύνετε µε κρύο νερό. Οι κρέµες αποτρίχωσης είναι δερµατολογικά ελεγµένες και τα προϊόντα νέας γενιάς είναι πλέον εµπλουτισµένα µε καταπραϋντικά έλαια για την αποφυγή ερεθισµών. Πρόκειται γενικά για µια καλή µέθοδο αποτρίχωσης, καθώς δεν επηρεάζει τη φορά της τρίχας. Επιλέγετε πάντα επώνυµα προϊόντα αποτρίχωσης για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων
και για καλύτερο αποτέλεσµα.

Κερί
Είναι πιο χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία από το ξυράφι, όµως η αποτρίχωση µε κερί είναι πιο αποτελεσµατική από το ξύρισµα, καθώς αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα κάνοντας το αποτέλεσµα να διαρκεί 3-5 εβδοµάδες. Ενδείκνυται ειδικά για το µπικίνι και το πάνω χείλος. Αν προτιµάτε αυτή τη µέθοδο, προσέξτε να µην κάνετε την αποτρίχωση λίγο πριν ή στις αρχές της περιόδου, γιατί η κατακράτηση υγρών θα σας κάνει πιο ευαίσθητες στον πόνο. Αν κάνετε αποτρίχωση µε κρύο κερί, τρίψτε την ταινία ανάµεσα στα χέρια σας για να ζεσταθεί καλά ή ζεστάνετέ την µε το πιστολάκι για λίγα δευτερόλεπτα. Ανοίξτε την ταινία στα δύο, εφαρµόστε την κατά τη φορά που βγαίνουν οι τρίχες, πιέστε την για λίγο στην περιοχή και µετά τραβήξτε µε µία κίνηση αντίθετα από τη φορά των τριχών κρατώντας το δέρµα τεντωµένο. Με την ίδια τεχνική εφαρµόζεται και το ζεστό κερί, που όµως πρέπει να γίνεται µε προσοχή ώστε η θερµοκρασία να µην είναι πολύ υψηλή και καείτε.

Τι γίνεται µε τη θυλακίτιδα;

Οι παραπάνω τρόποι αποτρίχωσης τυχαίνει κάποιες φορές να δηµιουργήσουν θυλακίτιδα, η οποία µπορεί να οφείλεται στην τριβή µε σκληρά υφάσµατα, την αποτρίχωση ή την καθιστική εργασία (µπορεί να ευθύνεται για τη θυλακίτιδα γλουτών). Στη θυλακίτιδα η φορά της τρίχας «χαλάει» και δεν ακολουθεί την πορεία µέσα στην τριχοσµηγµατογόνο µονάδα, µε αποτέλεσµα να βγαίνει λοξά. Αυτό όµως δηµιουργεί φλεγµονή, η οποία επιδεινώνεται από τυχόν µικρόβια όπως εκείνο που δηµιουργεί το σταφυλόκοκκο. Το πρόβληµα αντιµετωπίζεται µε κρέµες που περιέχουν τρετινοΐνη ή κορτιζόνη. Σε περίπτωση όµως που το πρόβληµα επεκταθεί, η καταλληλότερη θεραπεία είναι η αποτρίχωση µε laser.

Πηγή: myworld

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα