Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Είμαι Υπερβολικός ή Απλά Νοιάζομαι;


Κάποιοι μου λένε ότι το παρακάνω με την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική. Ότι είμαι
υπερβολικός όταν γυμνάζομαι 4-6 φορές την εβδομάδα και όταν προσέχω το συνδυασμό των τροφών, τρώω πάντα ένα υγιεινό πρωινό, κάνω μικρά και συχνά γεύματα, τρώω μικρή μερίδα στο μεσημεριανό και στο βραδινό μου, παίρνω βιταμίνες, φυτικές πρωτεΐνες, βότανα και άλλα πολλά.

Και επίσης μου λένε ότι είμαι υπερβολικός όταν κάποια αυτά τα περνάω και στο
παιδί μου ή όταν μιλάω για αυτά στους άλλους. Εγώ ότι σε μερικά πράγματα είμαι υπερβολικός αλλά όχι όσον αφορά την υγεία μου και τη φυσική μου κατάσταση.

Ο Jim Rohn είχε πει ότι αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο χρειάζεται να είστε φανατικοί είναι η υγεία σας. Φροντίστε την υγεία σας. Η Βίβλος το περιγράφει ως εξής: "Μεταχειρίσου στο σώμα σου σαν ναό."
Αυτή είναι μια πολύ καλή λέξη. Μεταχειρίσου στο σώμα σου σαν ναό, όχι σαν καλύβα· σαν ναό, σαν κάτι που θα φρόντιζες πάρα πολύ καλά.

Ένας από τους λόγους που χρειάζεται να το κάνουμε αυτό είναι γιατί το σώμα και το μυαλό δουλεύουν μαζί. Το σώμα λειτουργεί σαν ένα σύστημα υποστήριξης ώστε το μυαλό να κάνει τα όνειρα και η καρδιά να πιστέψει ότι είναι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και μετά να δουλέψουμε για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε ένα καλό φυσικό σύστημα υποστήριξης.

Υπάρχει μία φράση που λέει ότι "Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ αδύναμη." Μην πέσετε σ' αυτή την παγίδα. Ξυπνάτε το πρωί και το μυαλό λέει "Πάμε να τους φάμε" και το σώμα λέει "Εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ καν από το κρεβάτι".


Βλέπετε, μια απ' αυτές τις ημέρες πρέπει να του πείτε, "Σώμα, αυτή είναι η τελευταία φορά που μου λες ότι δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Θα σε ρίξω στο πάτωμα και θα σε βάλω να κάνεις push ups, μέχρι να σου κοπεί η ανάσα. Θα σε κάνω να διαβάσεις ότι βιβλίο έχει γραφτεί ποτέ για την καλή υγεία. Θα σου χώσω βιταμίνες στον λαιμό μέχρι το πρόσωπό σου να γίνει μπλε. Αυτή είναι η τελευταία φορά που λες ότι δεν μπορείς με πάθος να με υποστηρίξεις ώστε να κάνω πραγματικότητα τα όνειρά μου."

Χρειάζεται να δράσετε σε όλα αυτά για να έχετε την σωματική υποστήριξη που χρειάζεστε για να τα βγάλετε πέρα με τα όνειρά σας, τους στόχους σας και το μέλλον σας.

Κάποιοι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν καλά απλά και μόνο επειδή δε νιώθουν καλά. Δεν είναι επειδή δεν έχουν τις δεξιότητες, ούτε επειδή δεν έχουν τις ευκαιρίες ή το ταλέντο, αλλά δεν έχουν τη ζωτικότητα, τη ζωντάνια.

-----------
Εσείς είστε φανατικοί ή αδιάφοροι για την υγεία και την καλή φυσική κατάστασή σας; Ποιο βιβλίο έχετε διαβάσει τελευταία το οποίο σας βοήθησε να πάρετε καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την υγεία σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου