Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΓΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ


Πώς μπορείτε να δείξετε στον αγαπημένο σας τα αισθήματα σας ιδιαίτερα όταν δεν φημίζεστε για τη μαγειρική σας ικανότητα με έναν διασκεδαστικό τρόπο.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Aυγά
Μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό (κόψτε το από πάνω, πλύντε το καλά και στεγνώστε το)
Ξυλάκια (από σουβλάκι ή για κινέζικο)
Kαλαμάκι αναψυκτικού ή μακαρόνια Ν.2
Λαστιχάκια


Βήμα 1: Κόψτε τη χάρτινη συσκευασία στη μέση κατά μήκος (όπως φαίνεται παραπάνω). Περίπου 3x9 cm

Βήμα 2: Βράστε ένα αυγό όσο πιο "σφιχτό" μπορείτε.


Βήμα 3: Ενόσω το αυγό είναι ακομα ζεστό, ξεφλουδίστε το και τοποθετήστε το πάνω στη χάρτινη συσκευασία. Τοποθέτησε το ξυλάκι στο κέντρο του αυγού και πίασε τις δύο άκρες της χάρτινης συσκευασίας με το λαστιχάκι. Καλύτερα να βάλετε το ξυλάκι μέσα σε ένα καλαμάκι αναψυκτικού για να αποφύγετε το κόψιμο του αυγού.


Βήμα 3: Ενόσω το αυγό είναι ακομα ζεστό, ξεφλουδίστε το και τοποθετήστε το πάνω στη χάρτινη συσκευασία. Τοποθέτησε το ξυλάκι στο κέντρο του αυγού και πίασε τις δύο άκρες της χάρτινης συσκευασίας με το λαστιχάκι. Καλύτερα να βάλετε το ξυλάκι μέσα σε ένα καλαμάκι αναψυκτικού για να αποφύγετε το κόψιμο του αυγού.

Bήμα 4: Aφήστε το για έτσι για 10 λεπτά περίπου. (Βάλτε το αυγό στο ψυγείο αν είναι καλοκαίρι).

Να φροντίσετε το αυγό να είναι φρεσκοβρασμένο γιατί διαφορετικά θα διαλύεται από την πίεση.

Βήμα 5: Αφαιρέστε το ξυλάκι και κόψτε το αυγό στη μέση.

Και το αυγό σας είναι έτοιμο. Δεν σου έρχεται να το φάς; Επίσης κάθε φορά που θα το κάνεις κανένα δεν θα μοιάζει με το προηγούμενο. Έχουν την προσωπικότητά τους.

Νομίζω ότι είναι πολύ ρομαντικό αλλά και κατάλληλο για finger food σε ένα πάρτυ. Έπειτα μπορείτε να προσθέσετε αλατοπίπερο ή κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας και να τα συνοδέψετε.

Ένας χαρούμενος τρόπος να πεις σε κάποιον Σ' αγαπώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα