Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΣΕΙΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ?




Μισείτε να σκέφτεστε τα χρήματά; Ακόμα και εκείνοι που δεν ζουν σε οικονομική δυσχέρεια μπορεί να έχουν μία δυσάρεστη σχέση με τα χρήματα.Είναι κοινώς γνωστό ότι δεν είναι ωραίο να σκέφτεσαι
διαρκώς το χρήμα γιατί τότε χάνεις κάποια άλλα πολυτιμότερα πράγματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις και εξάλλου ορισμένες στιγμές δεν έχουν συγκεκριμένη αξία ,είναι ανεκτίμητες γι αυτό και αυτοί που λένε πως έχουν χρήμα είναι παντοδύναμοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά όνειρο απατηλό.Το μόνο που πετυχαίνεται είναι ο ορισμός της αυτοικανοποίησης.
Η μόνη αλήθεια για το χρήμα είναι οτι είναι ένα εργαλείο το οποίο μας διευκολύνει στις καθημερινές μας απαιτήσεις και ότι για να το διαχειριστούμε με τη συμβατική του έννοια χρειάζεται να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και όχι βασισμένοι σε συναισθήματα όπως ζήλια ή ντροπή γιατί τότε το εργαλείο αυτό θα γίνει κυρίαρχος του εαυτού μας.
Παρακάτω δείτε δέκα βήματα για να συμφιλιωθείτε με την λέξη χρήμα:
1 Ξεκαθάρισμα των οικονομικών σας
Το να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση της οικονομικής μας θέσης και των υποχρεώσεων μας δεν είναι μόνο πρακτικό και έξυπνο  αλλά όσο το αγνοούμε τόσο θα μας τρομάζει  το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.Γι αυτό ξεκαθαρίστε την θέση σας και δημιουργήστε λίστες με όλα τα στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού σας  και ρίξτε μια προσεχτική ματιά.
2 Κρατήστε το χρέος σε μία προοπτική
Σε τελική ανάλυση είναι καλύτερο το να μην χρωστάμε από το να χρωστάμε ,ποιος θέλει να χρωστάει εξάλλου;αλλά υπάρχουν χειρότερα πράγματα στον κόσμο από το να χρωστάμε χρήματα.Το χρέος είναι ένας λάκος που σκάβουμε μόνοι μας και μόνοι μας μπορούμε να βγούμε από αυτόν.Αλλά και αν η λέξη χρεοκοπία είναι η μόνη διέξοδος σκεφτείτε ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.Και πάλι είναι δυνατή η οικονομική διέξοδος.
3 Τα χρηματά σας χρειάζονται σχεδιασμό
Οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς όταν έχουν ένα περίγραμμα για το τι πρόκειται να συμβεί και δημοσιονομικές κατευθυντήριες γραμμές για το τι πρέπει να κάνουν.Γράφοντας ένα σχέδιο και αντιπαραθέτοντας τους οικονομικούς σας στόχους με τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε αυτό είναι ένα βήμα που θα σας παρακινεί συνέχως  να συνεχίζετε και να μείνετε εστιασμένοι στους στόχους σας.
4 Καταλάβετε οτι δεν είναι κάτι ασήμαντο να ανησυχείτε για την οικονομική σας κατάσταση
Δίνοντας ένα υγιές ποσό από την προσοχή σας στα οικονομικά σας και κάνοντας την οικονομική υγεία σας προτεραιότητα δεν είναι ένα σημάδι ότι έχετε λιγότερη έγνοια για τους γύρω σας.Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας αν θέλετε να βοηθήσετε τους άλλους.
5 Ρίξτε μια ματιά στις αγοραστικές σας συνήθειες
Ψωνίζετε επειδή βαριέστε ή είστε μόνος;Αγοράζετε πράγματα για να ανεβείτε ψυχολογικά;Ενώ η περιστασιακή ώθηση σας για την αγορά μικροπραγμάτων γνωστο και ως shopping therapy δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα αλλά δεν αποτελεί  και το φάρμακο για οτιδήποτε σας απασχολεί απλά μπορεί να φτάσει στα όρια τις πιστωτικές σας κάρτες.Δοκιμάστε κάτι πιο αποδοτικό για την αντιμετώπιση των αρνητικών σας συναισθημάτων όπως γυμναστική,βόλτα με φίλους..
6 Κάνετε ότι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι πληρώνεστε όσο αξίζετε;
Αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα καθώς συχνά η εργασιακή αποζημίωση έχει μικρή  σχέση με το πόση αξία δίνει μία εργασία στην κοινωνία αλλά σε κάθε τομέα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αμοίβονται λιγότερο και άλλοι περισσότερο.Εάν γνωρίζετε ότι είστε ένα περιουσιακό στοιχείο για τον εργοδότη σας ή τους πελάτες σας μη διστάζετε να ζητήσετε μια αύξηση ,επιπλέον παροχές ή κάποιο άλλο αντάλλαγμα τα οποία θα αντικατοπτρίζουν την αξία σας.
7  Σταματήστε να περιμένετε έναν ήρωα ή ένα θαύμα να σώσει τα οικονομικά σας
Είναι διασκεδαστική η ονειροπόληση για  εξασφάλιση χρημάτων από τυχερά παιχνίδια ή γάμο με μία πλούσια πριγκήπισσα ή πλούσιο πρίγκηπα που θα μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο.Σίγουρα θα μπορούσε να συμβεί αλλά στο διάστημα αυτό αντιμετωπίστε την πραγματικότητα ρεαλιστικά και δυναμικά  για να διορθώσετε τα οικονομικά σας.
8 Το χρήμα δεν καθορίζει τον άνθρωπο
Αυτό χρειάζεται να το γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι διανοητικά αλλά είναι και κάτι που πρέπει να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας καθημερινά.Οι περισσότεροι έχουμε ένα κοινωνικό υπόστρωμα και οι πιο πολλοί θεωρούν ότι αν το υπόστρωμα αυτό είναι πλούσιο αξίζει προσοχής και εκτίμησης ενώ αν είναι φτωχό θεωρείται κατώτερο.Έτσι άνθρωποι που ανήκουν στη μεσαία τάξη πέφτουν στη παγίδα πως αν δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν  κάτι πολυτελές θεωρούν τους εαυτούς τους κατώτερης κλάσης.Μην νιώθετε έτσι γιατί η παιδέια δεν επιτρέπει να κάνετε τέτοιες σκέψεις,κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός γι αυτό που είναι και όχι για την τσέπη του.
9 Μην είστε επικριτικοί απέναντι στους άλλους
Μην κατηγορείτε τις αποφάσεις των άλλων στην οικονομική τους διαχείριση.Υπάρχουν και λανθασμένοι χειρισμοί που μπορούν να γίνουν αλλά δεν χρειάζεται να δείχνεται το δάχτυλό σας επικριτικά και ούτε να έχετε το ύφος του αλάνθαστου ανθρώπου.Συμβουλευτείτε από τα λάθη των άλλων και χρησιμοποιήστε τα για να μην γυρίσουν εναντίον σας.
10 Τι φοβάστε περισσότερο στα χρήματα,αντιμετωπίστε το
Θα βοηθούσε πάρα πολύ το γεγονός να μιλήσεις γι αυτούς τους φόβους σε κάποιον άνθρωπο.Τα πράγματα μοιάζουν πιο εύκολα όταν μιλάμε για αυτά και τα αντιμετωπίζουμε.΄Ισως να φοβάστε  την συνταξιοδότηση γιατί δεν ξέρετε τι έχετε να αντιμετωπίσετε ή να φοβάστε την μεγάλη κατανάλωση χρημάτων σε φαγητό και διασκέδαση γιατι σε αντίθετη περίπτωση οι φίλοι σας θα σας εγκαταλέιψουν.Όποιο και αν είναι το προβλημά σας δεν έχετε παρά να το δείτε κατάματα γιατί  αλλίως είναι ένα βάρος.
Μην αισθάνεστε άσχημα αν σας είναι δύσκολο να σκεφτείτε το χρήμα με ένα πιο παραγωγικό τρόπο.Απλά σκεφτείτε οτι αν συμφιλιωθείτε με την έννοια χρήμα θα επικεντρωθείτε περισσότερο σε πράγματα που αγαπάτε γιατί πλεόν δεν θα σας ταλανίζει το άγχος και η αγωνία του χρήματος.
moneytips.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα