Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Κλέφτης των Μπισκότων



Υπάρχει μία ωραία ιστορία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ για μία γυναίκα που αγόρασε κάποια μπισκότα και ένα βιβλίο σε ένα αεροδρόμιο και κάθισε να διαβάσει και να τσιμπήσει ενώ
περίμενε το αεροπλάνο της. Μετά από λίγο παρατήρησε έναν άντρα να κάθετε δίπλα της, που απερίσκεπτα πήρε ένα μπισκότο από το σακουλάκι.
Αν και σοκαρισμένη και ταραγμένη, η γυναίκα παρέμεινε σιωπηλή καθώς ο άντρας, χωρίς το παραμικρό σημάδι ντροπής ή ευγνωμοσύνης, ήσυχα συνέχισε να παίρνει ένα μπισκότο κάθε φορά που έπαιρνε κι εκείνη ένα.
Όταν έμεινε μόνο ένα μπισκότο, παρακολούθησε με έκπληξη τον άντρα αυτόν να παίρνει το μπισκότο, να της χαμογελάει, σαν να ήταν ευγενικός, και να το σπάει στη μέση. Έφαγε το ένα μισό και της έδωσε το άλλο. Συγχαίροντας τον εαυτό της που διατήρησε την ψυχραιμία της, δεν είπε τίποτα σ’αυτόν τον αγενή, κλέφτη μπισκότων, έκπληκτη από το θράσος κάποιων ανθρώπων.
Αργότερα, όταν τακτοποιούταν στη θέση της στο αεροπλάνο, έψαξε στην τσάντα της και ανακάλυψε το σακουλάκι με τα μπισκότα που είχε αγοράσει, το οποίο ήταν κλειστό. Ένοιωσε τόση ντροπή! Συνειδητοποίησε ότι αυτή ήταν που έκανε λάθος...Είχε ξεχάσει ότι τα μπισκότα της ήταν μέσα στην τσάντα της.

Αυτός ο άντρας είχε μοιραστεί τα μπισκότα του μαζί της, χωρίς να νιώθει θυμό ή πικρία, ενώ η ίδια είχε θυμώσει πολύ, νομίζοντας ότι μοιραζόταν τα δικά της μπισκότα μαζί του. Και τώρα δεν είχε την ευκαιρία να απολογηθεί ούτε να ζητήσει συγνώμη.

Το ηθικό μήνυμα αυτής της ιστορίας είναι αυτό:

Το να είστε σίγουροι για κάτι δε σημαίνει ότι έχετε και δίκιο. Η βεβαιότητα χωρίς την ταπεινότητα μπορεί να οδηγήσει σε φαρισαϊσμό που στρεβλώνει την άποψή μας και την κατανόηση του κόσμου και των ανθρώπων.
Η ταπεινότητα δεν απαιτεί από εμάς να είμαστε διφορούμενοι ή αβέβαιοι για τις βαθύτερες πεποιθήσεις μας. Αυτό που ζητά είναι να κρατάμε και να υποστηρίζουμε τις πεποιθήσεις μας χωρίς να απορρίπτουμε το ενδεχόμενο ότι οι άλλοι μπορεί να έχουν δίκιο αντί εμείς.
theo-coach.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα