Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Θα ήθελα να σας μεταδώσω μια "εμπερία" που ακόμα και αν εθελοτυφλείς ότι η διατροφή δεν είναι σημαντική για την υγεία μας, ίσως κάποιοι από εσάς να αλλάξουν γνώμη ή έστω να υποψιαστούν. Μια άγνωστη κυρία μπήκε στο κατάστημά μου κρατώντας μια τσάντα με δύο κούτες από το ζαχαροπλαστείο. Αφού την καλημέρησα και την ρώτησα πως θα μπορούσα να την εξυπηρετήσω παρατήρησα ότι ήταν αφηρημένη. Θέλοντας να δώσω έναν εύθυμο τόνο την ρώτησα αν μας έφερε να μας κεράσει γλυκά. Με κοίταξε, και μου είπε πόσο ευτυχισμένη και ανακουφισμένη, ευγνώμων θα έλεγα ένιωθε γιατί μόλις είχε πληροφορηθεί από το γιατρό της ότι τελικά δεν θα υποβαλόταν σε μια σημαντική προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Τι είχε συμβεί; Πριν από το προγραμματισμένο επαναλαμβάνω χειρουργείο τις είχε συστήσει ο θεράπων ιατρός της να ακολουθήσει ένα
συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, μια δίαιτα δηλαδή προκειμένου να χάσει βάρος για να υποβληθεί στο χειρουργείο. Εκτός λοιπόν από τα κιλά που εξαφανίστηκαν είχε εξαφανιστεί και το πρόβλημα υγείας της. Η συγκεκριμένη κυρία απόφυγε ένα σημαντικό χειρουργείο αλλάζοντας απλά την διατροφή της. Έτσι γλύτωσε όχι μόνο από αυτή την διαδικασία αλλά και από πόσα άλλα μελλοντικά προβλήματα που στατιστικά θα προέκυπταν στο μέλλον. Είναι πολύ ωραίο να ακούς έναν άνθρωπο να διαπιστώνει και να συνειδητοποιεί την σημασία της ισορροπημένης διατροφής.
Την σημερινή εποχή που το περιβάλλον μας έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ έχουν επηρεαστεί δυστυχώς όχι μόνο η διατροφική αξία των τροφίμων αλλά και η επεξεργασία τους. Όσο περισσότερο επεξεργαζόμαστε τα τρόφιμα τόσο περισσότερα πολύτιμα συστατικά χάνονται και τόσο περισσότερες τοξίνες, δηλητήρια δηλαδή προσλαμβάνουμε. Ο αέρας που αναπνέουμε δεν είναι ο ίδιος που ήταν, το νερό που πίνουμε με το χλώριο που προστίθεται έχει αλλάξει, τα μεταλλαγμένα μας δίνονται σαν πρώτη επιλογή και οι συνέπειες τους ακόμα δεν φανταζόμαστε ποιες θα είναι. Όλα λοιπόν με μέτρο και όχι υπερβολές. Η διατροφή μας είναι ένα γραμμάτιο που κάποια στιγμή θα εξαργυρωθεί. Ας προσπαθήσουμε όταν θα φτάσει εκείνη η στιγμή να είναι όσο πιο ανώδυνο γίνεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα