Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Θα ήθελα να σας μεταδώσω μια "εμπερία" που ακόμα και αν εθελοτυφλείς ότι η διατροφή δεν είναι σημαντική για την υγεία μας, ίσως κάποιοι από εσάς να αλλάξουν γνώμη ή έστω να υποψιαστούν. Μια άγνωστη κυρία μπήκε στο κατάστημά μου κρατώντας μια τσάντα με δύο κούτες από το ζαχαροπλαστείο. Αφού την καλημέρησα και την ρώτησα πως θα μπορούσα να την εξυπηρετήσω παρατήρησα ότι ήταν αφηρημένη. Θέλοντας να δώσω έναν εύθυμο τόνο την ρώτησα αν μας έφερε να μας κεράσει γλυκά. Με κοίταξε, και μου είπε πόσο ευτυχισμένη και ανακουφισμένη, ευγνώμων θα έλεγα ένιωθε γιατί μόλις είχε πληροφορηθεί από το γιατρό της ότι τελικά δεν θα υποβαλόταν σε μια σημαντική προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Τι είχε συμβεί; Πριν από το προγραμματισμένο επαναλαμβάνω χειρουργείο τις είχε συστήσει ο θεράπων ιατρός της να ακολουθήσει ένα
συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, μια δίαιτα δηλαδή προκειμένου να χάσει βάρος για να υποβληθεί στο χειρουργείο. Εκτός λοιπόν από τα κιλά που εξαφανίστηκαν είχε εξαφανιστεί και το πρόβλημα υγείας της. Η συγκεκριμένη κυρία απόφυγε ένα σημαντικό χειρουργείο αλλάζοντας απλά την διατροφή της. Έτσι γλύτωσε όχι μόνο από αυτή την διαδικασία αλλά και από πόσα άλλα μελλοντικά προβλήματα που στατιστικά θα προέκυπταν στο μέλλον. Είναι πολύ ωραίο να ακούς έναν άνθρωπο να διαπιστώνει και να συνειδητοποιεί την σημασία της ισορροπημένης διατροφής.
Την σημερινή εποχή που το περιβάλλον μας έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ έχουν επηρεαστεί δυστυχώς όχι μόνο η διατροφική αξία των τροφίμων αλλά και η επεξεργασία τους. Όσο περισσότερο επεξεργαζόμαστε τα τρόφιμα τόσο περισσότερα πολύτιμα συστατικά χάνονται και τόσο περισσότερες τοξίνες, δηλητήρια δηλαδή προσλαμβάνουμε. Ο αέρας που αναπνέουμε δεν είναι ο ίδιος που ήταν, το νερό που πίνουμε με το χλώριο που προστίθεται έχει αλλάξει, τα μεταλλαγμένα μας δίνονται σαν πρώτη επιλογή και οι συνέπειες τους ακόμα δεν φανταζόμαστε ποιες θα είναι. Όλα λοιπόν με μέτρο και όχι υπερβολές. Η διατροφή μας είναι ένα γραμμάτιο που κάποια στιγμή θα εξαργυρωθεί. Ας προσπαθήσουμε όταν θα φτάσει εκείνη η στιγμή να είναι όσο πιο ανώδυνο γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου